vrijdag 28 maart 2014

Haarzuilens

Haarzuilens, 25 maart, 7 km ***


Route:
Joostenlaan, ra Parkweg, ra Rijndijk, ra Polderweg,  Ockhuizerweg, Brink, Brinkstraat, la Thematerweg

Laatste wandelavond in wintertijd. Donker dus en daarom gekozen voor verlichte paden.
De auto geparkeerd op een parkeerterrein voor de Haarrijnse plas aan de Thematerweg.

De Joostenlaan (filmpje) is een smalle weg, schaars bewoond, met aan beide zijden hele hoge bomen en voor de rest weiland. We vonden dat de kruinen wel hard waren aangepakt. Er stonden vrijwel alleen nog stammen. Waarschijnlijk om te voorkomen dat dit het beeld zou worden na elk zuchtje wind.


Aan het einde van de Joostenlaan prijkt aan de Parkweg de Hamtoren. Een toren uit de 14e eeuw die werd gebouwd aan een inham van de Oude Rijn. Van die inham is op Google Maps niets terug te zien, maar dat is na raadpleging van Wikipedia begrijpelijk. Broer vertelt dat hij met zijn lagere schoolklas eens een excursie heeft gemaakt waarbij alle leerlingen de Hamtoren op mochten. De mazzelaar.

Via de Rijndijk lopen we om  kasteel Haarzuilens heen naar de Polderweg en de Ockhuizerweg. De A2 wordt hier zichtbaar en hoorbaar. Eenmaal in het dorp (the place to be) waan je je in een tijd dat de snelweg nog uitgevonden moest worden.
 
Het dorp door, stukje Thematerweg over en we zijn terug bij de Joostenlaan en de 17e eeuwse boerderij waar de man op bovenstaande foto vandaan komt: Hofstede De Nieuwe Ham


Geen opmerkingen:

Een reactie posten