dinsdag 18 maart 2014

Hei en Boeicop 2

11 maart, 9 km ***
De Limiet, Autenasekade, Merwedekade, Bolgarijensebrug, Bloemendaalseweg,
Hei en Boeicopseweg, Nieuweweg, Kruisweg, Ceelenweg, Autenasekade, De Limiet.
Vorig jaar liepen we deze route op 17 april. Tijdens het eerste gedeelte langs het Merwedekanaal was het nog licht, zomertijd. Bij vertrek op 11 maart vanaf het industrieterrein in Vianen is het al donker, maar prachtig windstil wandelweer. 
Nooit geweten dat er een Gemalenstichting bestaat. Deze heeft in de wandelstreek van vanavond aardig wat te doen. Nabij de Bolgarijensebrug staat een gebouwtje dat onderdak biedt aan een dieselgemaal uit 1926. Vrijwilligers laten het ding zo nu en dan draaien. Filmpje voor de liefhebbers.

Aan de andere kant van het kanaal lopen we richting Lexmond. Het Merwedekanaal begrenst hier de polder Lakerveld.  Bij de Hei en Boeicopseweg steken we het kanaal weer over. Op naar cafĂ© 't Trefpunt.
De snackbar waar de 1100 inwoners van Hei- en Boeicop het mee moeten doen. Voorzien van royaal terras waarop in het seizoen talloze (fiets-)toeristen neerstrijken. Begin- en eindpunt van menig tochtje.
Bij het Trefpunt naar links, de Nieuweweg op. We kruisen de Nederboeicopperwetering
en de A27. Via de Kruisweg en de Ceelenweg lopen we door de Autenasepolder. Hier is sprake van nog onduidelijke bouwplannen. Wordt er terrein bouwrijp gemaakt voor windmolens?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten