zondag 6 april 2014

Maarssenbroek Haarzuilens Parijs

1 april Haarzuilens - Maarssenbroek -  Haarzuilens  9,6 km ***

Route: Parkeerplaats Thematerweg 5 -  la Thematerweg - ra Brinkstraat - Brink - Ockhuizerweg - ra Wielrevelt - Rijneveldschepad - Rijneveldschebrug - ra wandelpad parallel aan A2 - Otterspoor- Egelspoor - Fazantenkamp - Verbindsingsweg over - Boomstede - ra pad parallel aan Verbindingsweg - A2 over - Willy Posthumushage - Maarssenseweg -  ra Thematerweg.

Zomertijd, dus fototoestel mee.

Als je één keer langs onderstaande stal bent gelopen, vergeet je 'm nooit meer. Dat paard op de deuren staat er minstens 40 jaar, het heeft een schattig houten veulen gekregen.

Slotzicht was toch echt een boerderij. Eén met een heel chique voorkomen en op een romantisch  plekje. Het interview met Johannes Versteeg geeft een reëler beeld van boerenleven op Haarzuilens in de twintigste eeuw.

Via de Brink en de Ockhuizerweg komen we in Wielrevelt. Een park dat beheerd wordt door Natuurmonumenten. De Vrienden van de Joostenlaan denken er het hunne van. Uitzonderlijke beesten hebben we niet gezien, wel een nijlganzenpaar met jonkies. Het Rijneveldschepad wordt Rijneveldschebrug
 Broer had de brug gezien toen we vorige week een afslag en 7 kilometer (enkele reis) te ver waren gereden.
De brug is in totaal zo'n 450 meter lang. De realisatie was een samenwerking tussen gemeente Stichtse Vecht, gemeente Utrecht, Rijkswaterstaat, Dienst Landelijk Gebied, Natuurmonumenten, architect Aletta van Aalst, aannemerscombinatie Dura Vermeer / Besix en ingenieursbureaus. Allemaal heel mooi, maar voor een graffiti-artiest is hier geen eer aan te behalen.
Aan de andere kant van de brug bevinden we ons in Maarssenbroek. De gemeente heeft erg haar best gedaan om van de snelwegoever recreatieterrein te maken. Het resultaat: Wijkpark Reigerskamp met een superspeelspoor voor kinderen tot en met 12 jaar. Oeps.
 
Inmiddels is bewezen dat het pontje probleemloos drie kinderen van gemiddeld 50 jaar met een gezamenlijk gewicht van zo'n 220 kilo naar de overkant brengt.
We werden een boom gewaar die uitbundig stond te bloeien:
Aan de overkant van de Verbindingsweg ligt nog een uitnodigend park aan de Boomstede, maar voor vanavond is het mooi geweest. We steken de A2 over. Om te voorkomen dat we het verkeer ontregelen door iets naar beneden te flikkeren is gaas aan de leuningen bevestigd. Ingrid en Sanne waanden zich hier kennelijk op de Pont des Arts en bevestigden een liefdesslotje. Wat zullen ze met het sleuteltje gedaan hebben?
Als Ingrid en Sanne daarna op een mooie voorjaarsavond de weg liepen die wij gingen over de Haarrijnse plas, konden zij ook van dit romantische uitzicht genieten. In het donker zie je niet dat die lichtjes van een verrot lelijk industrieterrein afkomstig zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten