dinsdag 4 maart 2014

Tull en 't Waal net niet

15 februari, 12 km

Mooiste wandelweer van de wereld.
Vanaf Plettenburg naar de Bongenaer. De Structuurbaan overgestoken, een pad zonder naam op. Het voert langs een slibdepot naar het Schipperspad langs het Lekkanaal naar de Beatrixsluizen.
De Libelle lag voor schut.
Ik hoop dat het deze schuit was. Ernaast lag iets uit Stavoren, ook voor schut, maar schepen met die naam op de boeg zijn talrijker.
Via de Achterweg naar Lekdijk Oost. Nabij het A27 viaduct kun je optimaal onweer vanuit het zuiden aan zien komen volgens dit filmpje.
Via het fietspad tussen de notenbomen van de dijk af naar de Achterweg. De Beatrixsluizen nu niet over, maar de Tiendkade op. Het Waterliniedok over naar industrie Het Klooster. In 2010 geloofde men nog in een gouden toekomst voor het bedrijvenpark, getuige het filmpje. In mei 2013 ontwikkelt men plannen voor een natuurgebied op het bedrijventerrein. Langs de Schalkwijkse wetering staat warempel nog een huis. Over Vuilcop naar het Amsterdam Rijnkanaal. De schietvereniging is geloof ik hartstikke blij met deze riante oefenbunker, maar parkeerruimte zal vast wel eens een probleem zijn. Er staan nu wat auto's op de brug. Over de Lekkanaaldijk naar de Malapertweg langs imposant Stormerdijk uit 1809.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten