dinsdag 11 maart 2014

Nieuw Wulven

4 maart, 8 km ***

Weer een kort rondje, hoewel het weer het mooiste van de wereld was: droog, windstil en helder. Het was gewoon niet langer.

Route:
Oudwulfseweg, Mereveldseweg, ra Marsdijk, Fectiopad, Wulverbroekpad, Binnenweg, onder Ringweg door Kooikerspad, Kooikerseind, Het Rond, la bij gemeentehuis ra Weerwolfspad, Notengaarde, ra pad tussen De Gaarde en de Perzikgaarde, Onder Ringweg door naar Oud Wulven.

De auto geparkeerd op parkeerterrein Oud Wulven. Vandaar gaat het richting Bunnik naar terrein Nieuw Wulven.

Houtentouwtje plaatste een filmpje op Youtube met de titel Nieuw Wulven, wandelen met de boswachter. Je zou verwachten dat je in het filmpje met de boswachter mee kan wandelen door dit in 2007 aangelegde bos. Vergeet het maar. In het eerste gedeelte van het filmpje zie je een stelletje honden bij een watertje scharrelen terwijl je kunt luisteren naar een Limburgs liedje van Rowwen Hèze. In het tweede gedeelte staat de boswachter een praatje te houden met een lelijke boerderij op de achtergrond. Het praatje gaat niet over wat er allemaal te zien is in Nieuw Wulven als je met de boswachter op pad bent. Het praatje gaat over het verplicht aanlijnen van de hond. Gemiste kans, Houtentouwtje. Maar Youtube biedt meer: voor liefhebbers van de dark side of life een filmpje over een lijk, maar ook een  filmpje over ringslangen op Nieuw Wulven, filmpje over het speelbos en een filmpje van een wandelgroep die een reeënspoor ontdekt, als je over genoeg fantasie beschikt, zie je het ook. Een andere wandelaar zag de reeën zelf en maakte daar een filmpje van. Wij zagen ze niet. We zagen eigenlijk erg weinig, want het was donker, maar Nieuw Wulven is zeker een veelbelovende wandel locatie voor komende dinsdagavonden.
Door Nieuw Wulven loopt de Zijlgraaf:

In het zogenaamde Entreebos word je welkom geheten door dit gezellige masker.
Bij de Binnenweg gaan we onder de ringweg door. Op het Kooikerspad hebben we eigenlijk geen idee waar we ons in Houten bevinden tot we de verlichte carillontoren van het gemeentehuis gewaar worden.
Ontworpen door niemand minder dan Piet Tauber in 1984. Bouw afgerond in 1987.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten