vrijdag 5 april 2013

Kromme Rijn Route

1 april, 30 km
Onderdelen van dit pad liepen we al eerder. En steeds zeiden we tegen elkaar dat we 'ooit' de hele route zouden doen. Deze 2e koude paasdag was de dag van 'ooit'. Uitgerust met VVV-routebeschrijving, rugzakken en fototoestel vingen wij de wandeling aan op Het Ledig Erf in Utrecht bij het standbeeld van de naamgever van ons blog: Herman Berkien
Tussen deze foto en onderstaand kiekje zit 7 uur en 30 kilometer stevig doorlopen, afgewisseld met koffiepauze in het Wapen van Bunnik, lunchpauze in een seniorenwoning aan de Brink in Werkhoven en theepauze met broodjes kroket en patat pindasaus in Cothen.
Langs een Utrechts fort met een ijsklont aan de gevel, onder een echt laag bruggetje door, langs een kasteel in Bunnik met een hond in de boot, langs bevlagde mollenklemmen in Odijk, 'kilometerpaaltjes' in Werkhoven en bijenkasten in Cothen liepen we om eindelijk onder de molen van Wijk bij Duurstede te kunnen gaan naar een zeer welverdiend vaasje port op een berekoud terras met prachtig uitzicht.
Het lukt me maar niet om die foto's fatsoenlijk in het verhaal te krijgen. Voor meer beelden van het Kromme Rijn gebied zie Youtube en de verslagen van andere wandelaars:

http://www.pbase.com/hanswortel/utrechtwerkhoven&page=all
http://www.frankwandelt.nl/utrecht/kromme-rijnpad-en-kasteel-beverweert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten