vrijdag 5 april 2013

Nieuwegein oost

20 maart, 10 km
Route: Marconibaan, De Bongenaar, Schipperspad, Beatrixsluis, Sluispad, Achterweg, Lekdijk Oost, Eikenlaantje, Achterweg, Defensiedok, Waterliniedok, Vuilcop, Vuilcopsekanaaldijk, Overeindsebrug, Lekkanaaldijk, de Malapertweg, Archimedebaan, Perkinsbaan, Wattbaan, Plettenburg.

Altijd leuk om over de Beatrixsluizen te lopen, vermeld op de lijst van industrieel erfgoed.

De Achterweg en de Lekdijk Oost nabij Tull en ´t Waal bewandelden we wel vaker, maar het Eikenlaantje dat beide wegen met elkaar verbindt, nog nooit. Het is nog niet zo´n oud laantje en loopt parallel met de A27.
Nog veel nieuwer zijn de wegen in het nog heel kale gebied ´t Klooster. Het is wel gek om door het donker over die lege wegen te lopen met militaire namen als ´Defensieweg´ en ´4e Garnizoensdok´, terwijl het gebied toch echt ´t Klooster heet. De 3 bedrijven die zich hebben gevestigd in het gebied hebben geen spraakmakende gebouwen, maar de verlichting aan het pand van Woertman is wel opvallend, als het helemaal donker is.
Aan ´t Klooster grenst de polder Vuilcop.Er doorheen loopt nog de gelijknamige weg die nu breder en beter begaanbaar is dan ooit.
-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten