vrijdag 5 april 2013

Ringkade

3 april, 8 km
Heycopperkade, Ringkade langs de Lange Vliet en de IJlandsche wetering, Nedereindseweg,  Meikeverpad, Reinesteijnseweg

Eitje, zo'n stukkie lopen als je 2 dagen eerder 30 kilometer hebt gewandeld. Toch was het lang zat, want de blaren en de spierpijn waren nog niet helemaal weg. In tegenstelling tot de paden langs de Kromme Rijn was deze route grotendeels geasfalteerd.
Maar op de Ringkade was dat wel erg lang geleden. Fietsen is op grote stukken compleet onmogelijk. Het middelste stuk van de 'weg' lag soms wel 30 cm hoger dan de linker- en rechter wegdelen. En we hadden in die platte polder een ijskoude oostenwind om de oren. Maar wel uitzicht op de achterkant van de Nedereindseweg en waarempel ook een kievit gezien.
Over de vlakte konden we de zon onder zien gaan in het weidevogel- / stiltegebied. Foto gemaakt met de rug naar de A2. Nadat we onder de snelweg door waren strak langs de geluidswal noordwaarts gestruikeld. Er is in het struweel op de wal een pad ontstaan dat door de aanhoudende droogte heel goed begaanbaar is. Je hoort er de vogeltjes fluiten en je waant je in een Centerparcs bos, 100 meter naar het westen raast het verkeer naar Oudenrijn.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten