Route: Kerkweg, Kalverstraat, la Dorpsstraat, ra Jonckheerelaan, Appellaan, ra Breudijktunnel, Breudijk, la Kortjaksepad, la Gerverscop, la Leidschestraatweg, Dorpsstraat, ra Jaagpadbruggetje, la Uitweg, ra Rijnlaan, la Esdoornlaan, la Kerkweg.
Auto geparkeerd in het bruisend centrum van het leukste dorp van de provincie Utrecht: Harmelen. Giel Beelen zegt het. In elk geval is de Plus iedere avond (m.u.v. zondag) open tot 20.00 uur! Kom daar in Vinex Galecop eens om. We steken de Dorpsstraat over bij de onoverzichtelijkste kruising van de provincie Utrecht die 's avonds nog verrot druk is ook.
De Dorpsbrug of de Steenenbrug. Als ik een sensatiebeluste Harmelenaar was met teveel vrije tijd ging ik hier de hele dag zitten kijken naar verkeersdeelnemers die elkaar op het laatste moment weten te ontwijken, of niet natuurlijk.
Woon je aan de Jonckheerelaan, heb je geweldig uitzicht op de duiventoren van Huize Harmelen.
Tussen de Breudijk en Gerverscop loopt 1,5 km Kortjaksepad. Op de kruising met de Lagehaarsedijk staan precies 2 woningen, waarvan 1 met manege. Het pad is vrijwel onverlicht, maar geasfalteerd en slechts aan 1 kant bomen, dus niet pikkedonker.
Aan het einde is een spoortunnel naar Gerverscop. Gerverscop is eigenlijk de naam van een 800 jaar oude, 3.5 km lange wetering, waarlangs platte polder, brede sloten en kaarsrechte kavels. Op de koppen van de kavels boerderijen zonder poespas. Geen tentjes langs de weg met zelfgemaakte jam, geen borden 'Kaas te koop, niet op zondag', geen ijsboerderijen, theetuinen, kanoverhuur of kamperen bij de boer. Ook de boerderettes en bungalows hebben stallen op de werf. De notarissen, artsen en patsers wonen elders in Harmelen. Hier wordt geboerd.
Via de Putkop, de plek van de treinramp, lopen we over de Leidschestraatweg terug naar het dorp.
De wandeling in het kort:
Autoluw: nee
Begaanbaarheid: goed, verhard en verlicht
Geluidswaarneming: treinen
Weer: optimaal
Geen opmerkingen:
Een reactie posten