dinsdag 6 mei 2014

Engherkaderoute Montfoort Linschoten

30 april, 12 vermoeiende kilometers
ANWB route uit het boekje. Bewegwijzerd. Start bij het Kasteel Montfoort.
Om 't Hof, De Plaats, Keizerstraat, Hoogstraat, IJsselpoort, over de brug la IJsselkade, onder M.A. Reinaldaweg door, Waardsedijk oversteken, Engherkade, ra Engherzandweg, la Noord Linschoterdijk, M.A. Reinaldaweg over, G. van der Valk Boumanstraat, ra Liefhovendijk, la Dorpsstraat, ra Vaartkade Zuidzijde, la Beide Vlooswijkenlaan, bruggetje de Montfoortse vaart over, ra graspad, ra Cattenbroekerdijk, Doeldijk, IJsselpoort, Hoogstraat, Keizerstraat, Plaats, Om 't Hof, parkeerplaats.

Anno 2014 worden de klanten van Kasteel Montfoort in de watten gelegd. De meisjes die tot 1968 het kasteel bevolkten, hebben vast andere ervaringen.
Het uitzicht aan de IJsselkade is niet bijzonder, links veel te dure appartementen en de achterkant van Willeskop, rechts het best uitgestrekte industrieterrein van Montfoort. Agrarisch wordt het als we onder de Reinaldaweg door zijn.
 
We steken de Waardsedijk over, klimmen over een hek polder De Engh in.
 De Engherkade

Ruim 3 kilometer graskade ligt voor uw voeten. Een welhaast ongekende weelde in Het Groene Hart. Kades werden aangelegd om te voorkomen dat water van de ene polder naar de polder ernaast stroomde en daar wateroverlast veroorzaakte. Dat is hier goed te zien: de weilanden en de sloten aan de ene kant liggen duidelijk hoger dan aan de andere kant.
 De ANWB-gids waarschuwt ons nog voor broedende zwanen die de doorgang op de kade kunnen verhinderen. En inderdaad krijgen wij te maken met beesten op ons pad.
 
Wij zijn veel meer onder de indruk dan zij. De kade slingert naar de Engherzandweg en Huis Linschoten. We mogen over asfalt naar de Reinaldaweg, gaan er ditmaal overheen, Linschoten in.
Daar treffen we monumentale boerderij Liefhoven uit de 17e eeuw. Het huis is aardig opgeknapt, maar aan de bijgebouwen valt nog wel het e.e.a. te doen.
In de Dorpsstraat van Linschoten is bijna elk huis een monument.
Alsof we nog helemaal niet moe zijn, wandelen wij blijmoedig over het graspad langs de Montfoortse vaart naar de Cattenbroekerdijk, vandaar naar Montfoort, om ons na ruim 2 uur op de autostoelen te laten zakken.
 
Het weer: droog!!!
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 

 
 

 
 
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten