vrijdag 2 mei 2014

Vechtwandeling

22 april, 10 km ***

De auto geparkeerd bij werkgever van broer aan de Hogenoord en vanaf daar sjokten wij langs de Vecht over de westelijke oever achtereenvolgens langs Pijlsweerd, Ondiep, Geuzenwijk en de Schaakbuurt. Tot `De parel van Zuilen´ is de Vecht van het gewone volk, maar bij de Springertuin wordt het chique. In Oud Zuilen steken we de Vecht over. Via de Slotlaan en de 2e Polderweg lopen we terug langs Overvecht Noord, Vechtdijk, Zandpad, Vinkenkade, Lauwerecht.

In beelden:

De Marnixbrug is in de huidige vorm nog jong: van 1964. In het westelijk landhoofd is een openbare schuilplaats gemaakt voor 200 mensen. Wie maakt uit welke 200 mensen daar plaats mogen nemen in geval van Koude Oorlog? In 2003 werden tegeltableaus aangebracht.
Een van de waanzinnig mooie (school-)gebouwen van architect Jan Planjer, momenteel in gebruik door de Aboe Daoudschool. Het gebouw werd in 1928 officieel geopend voor de Scheepstraschool en de Jan Ligthartschool in de Geuzenwijk.
Riante sofa in de Springertuin. Filmpje over de totstandkoming ervan achter deze link: https://springerdagen.wordpress.com/tag/springertuin-sofa/
Poelen en broeihopen voor slangen in het Vechtoeverpark. Doorlopen! Naar Slot Zuylen met jawel,
Langs giga volkstuincomplex Ons Genot die er een informatieve website op nahoudt, naar de slangenkuil die het Zandpad heet, vol met abusievelijk gesloten bootjes.
We steken bij Lauwerecht de Vecht weer over naar Pijlsweerd, een buurt waar vanouds veel hoveniers en kwekers gehuisvest waren. De hoveniers zijn weg, de kwekerijen nog lang niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten