donderdag 29 mei 2014

Gerrit Achterbergpad Langbroek

13 mei, 14 km ****

Parkeren in Doorn bij bosrestaurant Sandenburg aan de Sandenburgerlaan, la Dwarsweg, ra Buntlaan, ra Gooijerdijk, la Sandenburgerlaan, la Langbroekerdijk, la Broekhuizerstraat, Langbroekerweg, la Darthuizerweg, la Leersumsestraatweg, la Sandenburgerlaan.

Het Klompenpad dat naar Gerrit Achterberg is genoemd is 11.5 km lang. Mooie afstand voor een doordeweekse avond in mei. Maar het pad is geen rondje. Na 2 uur wandelen sta je gewoon 11.5 km verderop en zie dan op een doordeweekse avond maar eens bij het beginpunt te komen. Na een km of 7 door sloot en slop kregen we op de kruising met de Broekhuizerstraat in de gaten dat we steeds verder van de auto verwijderd raakten en kozen op goed geluk de 'terugweg'.
Aan wegwijzers en routeaanwijzingen ontbrak het niet, wel aan straatnaambordjes die correspondeerden met de aangegeven wegen op het routekaartje op de website.

Het weekend voorafgaand aan onze wandeling was het natste van dit jaar en de gevolgen daarvan waren onder de grote bomen langs de paden zeer aanwezig. Soppen en op landgoed Sandenburg zelfs over een smal stroompje springen.
Wie bij de Utrechtse Heuvelrug, net als ik, denkt aan bossen, hei en zandgrond, komt bedrogen uit. Kleine weilanden en akkers, geen brede sloten en vaarten er omheen, maar bossages en lanen. Grote ' bovenstadse' boerderijen, waarvan een aantal met grofkorrelig pleisterwerk. Zo grofkorrelig dat het leek of er teksten in braille opgeschreven stonden.
 Schaapskooien en landhuizen:  het Gerrit Achterbergpad voert je langs monumentale panden, zeer gevarieerd landschap en paaltjes met gedichten.

Aan de Langbroekerdijk lopen we langs kasteel Sandenburg, kasteel Walenburg, en het poortgebouw van kasteel Groenestyn.
Het laatste gedeelte van onze wandeling maakt geen deel uit van het Gerrit Achterbergpad, geen paaltjes met gedichten dus langs de Darthuizerweg, maar wel het Oude Rechthuis, een schaapskooi en hagen van bloeiende rhododendron.

Als je 11 km lang zat vindt voor een rondje, kies  dan voor de Bovenwijkerweg (aan de Langbroekerdijk).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten