maandag 24 juni 2013

Zouweboezem

19 juni, 10.5 km
Parkeren aan de Tolstraat Meerkerk, Zederikkade, onder A27 kade blijven volgen, Boezemweg, Lekdijk, Sluis, Zouwendijk, Kerkstraat, Tolstraat.

Op Internet staat deze route uitvoerig beschreven als de Purperreigerroute. Beelden van de Zouweboezem vind je op Funda, omdat het voormalig onderstel van molen Pluck op te koop staat.
Even daarvoor waren we de Vlietmolen gepasseerd, die er nu kek bij staat, na in 1997 afgebrand te zijn. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is verantwoordelijk voor deze wandeling en ze heeft er werk van gemaakt. Een steiger met een gedicht en een vogelkijkhut met tekst en uitleg bij elke vogelsoort die hier voorbij zou kunnen vliegen.

We denken dat we een purperreiger hebben zien vliegen en we hoorden zeker weten de koekoek. Aan het einde van de Zederikkade, nabij de Lekdijk lopen we Sluis in langs een stel bungalowtjes, bedrijfswoningen. Erg welvarend is Sluis niet, naar de conditie van de panden te oordelen bij de ingang van het gehucht.

Stoomgemaal uit 1892 met golfplaten dak.
Ook de informatievoorziening heeft betere tijden gekend.
Veel opvallende daken waargenomen:
Zeldzame pannen
Helemaal geen dak
Daktuin
Dak over de aardbeien
Hier komt het vandaan: dakriet
Het weer: wonderschoon wandelweer. Bij terugkomst in Meerkerk nog net op tijd op het terras van De Gouden Leeuw om koffie te drinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten