zondag 26 mei 2013

Potterskaderoute, nieuw

22 mei, 11 km
Route
Parkeren bij de Kloosterhoeve aan de Kalverstraat, via Dorpsstraat naar het Pompersplein en het Jaagpad. Jaagpad volgen tot spoorweg. Leidsestraatweg en Leidse Rijn oversteken, afdalen tot Veldwijk, Potterskade, Zeeweg, Groenendael, Hollandse Kade, Uitweg, Kalverstraat.


De Potterskade is een bekende vaak gewandelde route. Deze medeblogster wandelde in het vroege voorjaar en maakte erg mooie foto's. Ook wij liepen deze route grotendeels eerder. In juli vorig jaar. Het begin en het einde van de trip zijn hetzelfde. Vorig jaar liepen we over het druk bereden Haanwijk, nu over het Jaagpad en kwamen zodoende langs het treinrampmonument.
De oeverzwaluwwand was nu veel beter zichtbaar, omdat het riet nog niet zo hoog stond.
Er omheen geen zwaluwen, maar heel veel ganzen.
Daar waar we vorig jaar het struikgewas van de Potterskade in liepen, werden we nu over een gloednieuw asfaltpad geleid door de ANWB. En daar waren de zwaluwen, want langs de Cattenbroekse plas wemelde het van de vliegjes. We hoorden een koekoek.
Om de route te kunnen volgen liepen we door een paar straten met hele dure Woerdense nieuwbouw. De wijk heet niet voor niets WaterRIJK. De recreatieplas heeft dezelfde naam. Als we er omheen zijn lopen we over Groenedael naar de Hollandsekade waarlangs het snoeihout hoog ligt opgetast. In Harmelen passeren we rijksmonument de Woutrina Elisabethhoeve die er na een grote brand in1977 heel anders uitzag.
Als de gordijnen maar goed hangen.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten