zondag 5 mei 2013

Groenekanroute

1 mei, 12 km
ANWB route, super bewegwijzerd, heel plezierig, want we zijn volkomen onbekend met dit gedeelte van de provincie.

Groenekanseweg, Kastanjelaan, Vijverlaan, pad over landgoed Voordaan, via de Planetenlaan en de Kometenlaan naar de Prinsenlaan in Maartensdijk, Nieuwe Weteringseweg, Beukenburgerlaan, Groenekanseweg, Hoge Kampsepad, Voordorpsedijk, wandelpad ten oosten van de A27, Groenekanseweg

We bewandelen vanavond het grondgebied van drie kleine kernen:  Blauwkapel, Groenekan (Utrecht) en Maartensdijk (Bilthoven), maar van de kernen zien we bar weinig. We zetten de auto neer onder het viaduct van de A27 bij Groenekan. Via de Kastanjelaan en de Vijverlaan gaan we over voormalig landgoed Voordaan richting Maartensdijk. Onder de bomen langs het pad groeien massa's narcissen in allerlei variĆ«teiten.
 
Projectje voor werklozen tijdens de crisisjaren '30. Altijd nog beter dan een kanaal graven. Via de lange Prinsenlaan, omgeven door weilanden met ontzettend veel pinksterbloemen, vanuit Maartensdijk naar de Beukenburgerlaan. Weer een lange rechte laan, links bos, rechts achter de loeiers van beukenbomen, nog niet helemaal in het blad, weilanden met dikbillen.
Nieuwe villa Beukenburg uit 2006, mooi vind ik het nog niet, maar je wordt toch bloednieuwsgierig naar het waarom van de vorm, van het gekozen materiaal. Ik wil het van binnen zien. Bij zulke huizen moet een informatiepaneel. Wel veel informatie op Funda
We steken de Groenewoudsedijk over en lopen over het Hoge Kampsepad langs een nog jong zandgat dat een toekomst als recreatieplas tegemoet gaat, verwacht ik. De Voordorpsedijk loopt van Bilthoven naar Blauwkapel, de derde en oudste kern waar we omheen lopen. Langs de dijk zien we bloeiende fruitbomen waaraan sommige takken wit en andere donkerrose bloeien. Helaas was het licht niet meer toereikend om dat op de foto te zetten. Fort Voordorp maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is verbouwd tot congescentrum. Het laatste stuk van de route lopen we langs de A27 en de spoorlijn Utrecht Hilversum. Veel lawaai dus.
Het weer: noorderwind en droog.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten