maandag 5 november 2012

31 Oktober, Tussen-Vreeswijk-en-Jutphaas-route, 10 km

Route: Marconibaan, Bongenaer, Structuurbaan, Wierselaan,Oevers en werven, voetgangersbrug over Vaartse Rijn, Jaagpad, Koninginnesluis, Emmabrug, LA Lekboulevard, trap af naar Iepstraat, Lijsterbesstraat, Acaciastraat, Graaf Dudosingel, Velperschans, Glanerschans, Mokerschans, Hoornscheschans, Dintherseschans, Banterveste, Baarnseveste, Zeisterveste, Eperveste, Terpwal, Griendwal, LA Vreeswijksestraatweg, Doorslagbrug, Noordstedeweg, RA Sluyterslaan, RA Nedereindseweg, Rijnhuizerbrug, RA Rond het Fort, Plettenburg

Op het industrieterrein, de Wierselaan, vlak bij Vreeswijk kun je heel chique eten bij Huize de Wiers .
Tot ik dit plaatje zag op een site van het Utrechts archief, heb ik nooit begrepen waarom ze een nagelnieuw restaurant bouwen op zo'n gekke plek in zo'n bizarre vorm. Nu ik het snap, ben ik wel heel benieuwd naar het interieur, maar de prijslijst weerhoudt mij van een bezoek.
Er vlakbij is een nieuwbouwwijkje gemaakt als een poppendorp. Je waant je in 1850. Elke gevel is anders.
Langs het Jaagpad zien we helaas weinig van de riante woonboten die in het Merwedekanaal schuil gaan achter hagen en schuttingen.
Via het Jaagpad naar de Koninginnensluis,  want door 2 koninginnen (Emma en Wilhelmina) geopend in 1892.
Vanaf de Lekboulevard naar de woonwijk Zandveld, gebouwd in de 60'er jaren, toen Vreeswijk nog geen deel uit maakte van Nieuwegein. Noordwaarts door Fokkesteeg: woonwijk uit de jaren '70 en '80, geen lange rechte straten, dus, maar toch nog redelijk veel gelegenheid om her en der naar binnen te gluren. Van Fokkesteeg naar Merwestein, nabij het centrum, waar zwembad/fitness-center, het Calscollege en wat kantoorpanden altijd goed zijn voor een groot, immer afgeladen, parkeerterrein. Bij de Doorslagbrug mooi zicht op het vanavond rose verlichte theater de Kom.
Door Wijkersloot, net als Zandveld in de jaren '60 gebouwd, naar de Nedereindseweg en het Sluisje langs duister café De Zwaan.

Brug over en bijna 2 uur na vertrek weer op plaats van bestemming.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten