vrijdag 30 november 2012

21 november Heemstede 10 km

Route: Perkinsbaan, LA Plettenburgerbaan, Nieuwegeinse brug, Laagravenseweg, RA fietstunnel Houtenseweg, RA Heemsteedseweg, LA Langeweg, RA Heemsteedseweg, LA Overeindseweg, RA Laagravenseweg, Nieuwegeinse brug, RA Noorderveldweg, LA Rond het fort, RA Rond het fort, RA fietspad Edisonbaan, RA Plettenburg.

Als je in het donker vanaf de Langeweg nabij het terrein van de Nieuwegeinse Golfclub Kasteel Heemstede nadert, zou je kunnen denken op weg te zijn naar de winter Efteling. Het uitzicht heeft een hoog Anton Pieck gehalte. De man die in 1645 opdracht gaf voor de bouw van Heemstede heette dan ook Hendrik de Pieck, ik verzin het niet.
 
Ook waar gebeurd: de verhalen van Hugo Uytewaal in dit filmpje. Aan de Heemsteedseweg baadt de oefengolfbaan in het licht. Dus ook goed zicht op de 3 18e eeuwse boerderijen op de nrs. 6, 8 en 10, resp. genaamd: De Viersprong, Jacobahoeve en 't Rechthuis. De familie Uytewaal woonde op nr 28, hun voormalige boerderij wordt niet aangemerkt als monument, maar heeft i.t.t. deze oude hoeves wel een 'engelenraam'.
We steken het ARKanaal over met hulp van de Nieuwegeinsebrug (1974), valt nog niet mee met windkracht 7. Over de Noorderveldseweg naar beneden.

Zoek het bijna-grafoniem op de Monutapagina over Noorderveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten