vrijdag 16 november 2012

7 november Van-Oudenrijn-en-Nieuwegein-route 11 km

Route: Reinesteijnseweg, Galecopperlaan, LA Gerbrandypark, Rembrandthage, RA Galecopperdijk, Pandorapad, LA Vronensteyntunnel, RA Klarinetlaan, Duetlaan, Marisplantsoen, Richterslaan, Poortenaarlaan, Noordstedeweg, Buitenstede, Zegelstede, Hagestede, voetgangersbrug AC Verhoefweg over, LA pad langs AC Verhoefweg en Wijkerslootweg, Batauweg, LA Aardbeigaarde, Appelgaarde, Abrikoosgaarde, Wijnbesgaarde, Martinusgaarde, Park De Buurt, Ingelandsweide, Meikeverpad, Reinesteijnseweg.

In het midden van het geel omrande gebied, de gemeente Oudenrijn, loopt een weg van noord naar zuid (of andersom): de Taatsendijk. Onze wandeling start vandaag ongeveer ter hoogte van
de kruisingen met de Taatsendijk in het midden. Dit stuk van de dijk heet nu Reinesteijnseweg. Iets noordelijker ligt verkeersplein Oudenrijn en nog noordelijker het restant van de Taatsendijk, sinds 1954 behorend bij de gemeente Utrecht.
 
Bizarre jaren'70-bouw aan de Klarinetlaan in de wijk Zuilenstein.
Het is me tot nu toe een raadsel waarom de muziekbuurt van Nieuwegein Zuilenstein wordt genoemd. Toch niet naar het jaren '70 bejaardenhuis met dezelfde naam, dunkt me.
(check de fatsoenlijke versie op Flickr.com)


Door de groenstrook langs de AC Verhoefweg bereiken we het stadscentrum. Via de voetgangersbrug komen we in Batau-Zuid. Eén van de grootste wijken in Nieuwegein, genoemd naar een ridderhofstad waarvan alleen nog een gracht zichtbaar is langs de Nedereindseweg ter hoogte van park De Buurt.Door de Ingelandsweide via de Heemraadsweide de Nedereindseweg over naar het Meikeverpad. Aan het einde daarvan, bij de Reinesteijnseweg maakte fotograaf Sander Copier dit plaatje:
(check de fatsoenlijke versie op Flickr.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten