maandag 10 september 2012

5 september IJsselbos, 12 km

Het is nogal lastig de juiste afstand van onderstaande wandeling weer te geven. Google kent de helft van de kruipdoor sluipdoor paden niet bij naam. Maar een mooie wandeling was dit zeker en we hadden er 2 uur voor nodig. Grote verrassing is het IJsselbos. Samen wonen broer en ik zo'n 100 jaar in Nieuwegein, geen van ons beiden had hier ooit een voet gezet. Route: Plettenburgerbaan - Marconibaan - De Bongenaer - wandelpad volgen door de Hollandhaven over te steken. Je bevindt je daar zo ongeveer in het midden van het 3,5 kilometerlange industrieterrein en je ziet dit:
Op een gegeven moment heet dit pad Schipperspad en loop je langs het kanaal bij de Beatrixsluizen. Onder de Schipperstunnel door naar rechts langs de volkstuinen op het Tiendpad. Montageweg en dan door struikgewas en parkje over het pad evenwijdig aan de Voorhavendijk. In het donker niet aan te raden.Langs Fort Vreeswijk over de Voorhavendijk, achter Poelzicht langs over het wandelpad. Dan mis je wel een fraai dorpsgezicht, maar je hoeft tenminste niet langs Luigi's ijssalon. En het zicht op de Lek aan de andere kant mag er ook best zijn. Bij de Kade foto gemaakt van het pand waarin zich een zeker restaurant bevindt. Gebouwd als kleuterschool in 1932, nu een rijksmonument.
Via de Emmabrug de Lekboulevard op. Bij de Liesmonde naar beneden. Onder Waterbiestunnel door. Bij de Violier rechtsaf, Parallelweg op. Deze weg blijven volgen en als je de Kromme IJssel over bent pad naar rechts op, het IJsselbos in. Je weet dat je vlak bij de A2 bent, maar je ziet geen auto's en je hoort ze ook bijna niet.
Bij Geinoord oversteken, vernieuwd wandelpad op de oostelijke oever van de Hollandse IJssel tussen Geinoord en Parkhout. Langs het pad lantaarnpalen die zachtgroen licht verspreiden en wilde bloemenmengsel in de berm gezaaid.
Door donker park Oudegein naar de Zuidstedeweg. Via Plettenburgerbrug weer bij de Marconibaan. Als er een wandelsteden top 10 zou bestaan, zou Nieuwegein daarin plek verdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten