vrijdag 31 augustus 2012

31 augustus Huis te Linschoten route, 9 km

Korte route uitgezocht, tenslotte hebben we een wandelpauze van 6 weken achter de rug. We parkeren de auto op een rijk beschaduwde parkeerplaats aan de Reinaldaweg en de Noord Linschoterdijk. We steken via een trappetje en een bruggetje al meteen de Lange Linschoten over en lopen over de Engherzandweg richting Oudewater. Aan de overkant ligt Huis te Linschoten.
. Dankzij de foto op de informatieve website weten we hoe dat er uit ziet, want van het gebouw zie je weinig. Een bezoek aan het Park en het Huis moet je zorgvuldig plannen: het is maar een paar keer per jaar toegankelijk. Het zal er dus wel nooit van komen. Gelukkig krijgen we op onze wandeling om het landgoed wel veel te zien en vooral te horen en te ruiken van de boerderijen. Want anders dan langs veel andere plattelandsroutes, is een groot deel van de huizen nog volop in agrarisch bedrijf. Op pas gemaaid weiland langs de Engherzandweg loopt een ooievaar te scharrelen.
. De Engherzandweg wordt Zuid Linschoterdijk. Daar worden we uitvoerig geinformeerd.
We maken gebruik van een kwakel om op de Noord Linschoterdijk te komen. We volgen de Lange Linschoten nu richting Linschoten. Bij een perenboomgaard horen we vogelgekrijs. Volgens zus een geluidsband om de spreeuwen bij de peren vandaan te houden. We gaan linksaf de Haardijk op langs de 'Boerderijen van 2012' Haugesund en Kopervik
. We naderen de Snelweg en de Reinaldaweg. De laatste steken we over om langs de Korte Linschoten te gaan lopen. Automatisch komen we in het dorp. Honderden keren ben ik over de Reinaldaweg gesjeesd op weg van Woerden naar Nieuwegein of andersom, nooit heb ik ook maar een beetje vermoed hoe mooi de dorpskern van Linschoten daar pal langs ligt te zijn.
. Als je nog eens met een toerist de provincie door moet, moet je Linschoten zeker meepakken (met je bootje).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten