dinsdag 18 september 2012

12 september Amelisweerd / Rhijnauwen, 7 km

Bij de parkeerplaats staat een groot bord met daarop een gele en een rode route, elk ongeveer 3,5 km lang over Amelisweerd en Rhijnauwen.
Een stuk of 10 handtekeningen heb ik wel gezet, eind 70'er jaren, tijdens winkelsessies op de Oudegracht. Tegen de aanleg van de A27 en tegen het kappen van de eeuwenoude bomen op het landgoed. Niet dat ik er ooit een voet had gezet. De acties hebben de aanleg van de snelweg niet kunnen tegenhouden, maar het traject is wel verlegd.Gelukkig is er nog heel veel schoons overgebleven. Tijdens onze wandeling zagen we twee landhuizen, een heel oude boerderij, veel oude beuken, jonge koeien, de Kromme Rijn. Helaas waren we zo handig om de 'open route' als eerste te lopen en de 'boswandeling' te bewaren voor het laatst toen je geen hand voor ogen meer zag. Daardoor hebben we wel wat van deze beelden gemist.
Bij een volgende wandeling mogen we ook het grootste fort van de Waterlinie niet overslaan. Deze maand is er nog net gelegenheid om met 10+
kinderen een bezoek te brengen aan Fort Rhijnauwen. Zal wel een lesje 'werken met de ellebogen' worden: op Amelisweerd ben je nooit alleen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten