zondag 30 september 2012

26 september, Lek & IJsselroute, 9 km

De wandeling begint waar ze eindigt: op de carpoolplek aan de Nieuwegeinse kant van de Viaanse Brug. We gaan de dijk af en meteen na de Waterbiestunnel naar links. Langs de tennisvelden de Parallelweg op. Daar waar de Kromme IJssel onder de A2 Nieuwegein instroomt, gaan we links langs het water richting Klaphek. Roel Weijtes is niet helemaal een schrijver misschien, maar wel een verteller: echt leuke verhalen op zijn site, je zou ze moeten horen, zoals je de verhalen van Jopie Huisman in zijn museum kunt beluisteren.
. Vlakbij de Lekdijk staat links in het weiland dit:
Aan de andere kant van de Lekdijk staat vlak bij de Viaanse brug ook al zo'n ding. We gaan rechts de dijk op.... en er bij de Lage Dijk weer af. We lopen via een wandelpad de polder in, steken de Kromme IJssel over naar de Biezendijk die verderop de Hoge Biezendijk wordt. Bij de rotonde staat tussen de bedrijfspanden een stuk zendmast. Waarom heeft niemand ooit de moeite genomen om hiervan een foto op het net te plaatsen?
. Gevalletje 'slopen is duurder'?
Rechtsaf de Panoven op, langs het Cals College de Hoge Dijk op die uitkomt op de Parallelweg. Ruim 3 kilometer lang, die Parallelweg. Parallel aan de Hollandse IJssel en aan de A2, waarvan je eigenlijk weinig hoort aan de Nieuwegeinse kant van de weg. Met op nummer 13 in Nieuwegein de bepaald niet kinderachtige Tuin De Evolutie. In de zomermaanden geopend voor publiek.

1 opmerking: