zondag 3 mei 2015

Middelwaard Vianen

7 April, 8,5 km  ****


Auto geparkeerd op Recreatieterrein Middelwaard. Hopend dat de slagboom bij terugkomst nog omhoog zal staan, ondanks de dreigende tekst op een bordje. Het pad gevolgd langs het water.  Daar waar het pad terugging richting Vianen doorgelopen de polder in. Langs de zwaluwwand.
Er viel nog niet veel te verstoren.Over een dammetje door het weiland richting de jachthaven om daar oog in oog te staan met deze onverstoorbare dames.
 
Bij de jachthaven moesten we kiezen: hoog hek over of dezelfde weg terug. We kozen het hek en het asfalt naar de dijk. Via Vijverlust en de Korte Waaijsteeg naar de Panoven langs het Merwedekanaal.
Linksaf richting Vianen. Vanuit een hoge boom worden we nagestaard door 5 pauwen.
We passeren lange lage loodsen waarvan de gevels als een rooster zijn gemetseld. We vermoeden houtopslag, maar zijn er nog niet achter bij welk bedrijf deze (toekomstige) industriële monumenten horen.
De Panoven wordt Kanaalweg. Aan het einde hiervan steken we over naar de Lijnbaan. Achteloos passeren wij dit:

 
Een zonnewijzer (????) gedragen door putto-figuren (?????) uit de 17e eeuw (!!!!). Hebben deze figuren iets van doen met het Spaanse woord voor prostituee? http://www.vanderkrogt.net/standbeelden/object.php?record=UT25af
Rechtsaf de Voorstraat in, linksaf de Kortendijk op en langs het Hofplein onder de onthoofde Hofpoort door. Linksaf de Ringdijk op, links het Viaanse Bos aanhouden, onder de A2 door, rechtsaf de Middelwaard op. De zon is al een poosje onder, is de parkeerplaats nog open? Gewoon open, gelukkig.
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten