zondag 17 mei 2015

Gagelroute

28 april, 7 km ****
In de polders langs de Gageldijk schijnt gagel voor te komen. We zijn het voor zover ikweet niet tegengekomen terwijl gagel april/mei zelfs hoort te bloeien. Gagel wordt gebruikt  als smaakmaker in bier en als siertakkie in kerststukjes. Nou ja, ik was toch zonder snoeischaar van huis gegaan.

De ANWB-wandeling begonnen op de parkeerplaats aan de Sint Antoniedijk. Op alle veldjes rond het terrein waren honden bezig getraind te worden. De wit-groene bordjes wezen ons de weg over onverharde paden door bossig terrein in het Noorderpark naar de Kanonsdijk en Fort Ruigenhoek.
 Even voorbij het fort kiezen we het Kikkerpad. We wanen ons in Friesland, zo ver lijkt polder de Kooij, Achttienhoven, zich uit te strekken. Vanaf de Kooijdijk (ca. 1300) volgen we de bordjes over een hek, het Noorderpark in. Hier hebben de boeren plaats moeten maken voor trilveen. Voor honden is dit gedeelte van het park streng verboden.

Over onverharde paden langs water en gagelbos lopen we richting Fort de Gagel. Van daaruit de Gageldijk op, alwaar we één boom zien met twee verschillende kleuren bloesem.
 
De nieuwe fietsbrug De Gagel maakt het voor autoloze bewoners van Overvecht mogelijk van de voorzieningen in het park (zoals het speelbos) gebruik te maken.
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten