dinsdag 2 september 2014

Cereol wandeling

20 augustus, 5,5 km ***

Route:
Reinesteijnseweg, groengebied tussen Galecopperlaan en Galecopperwetering richting Utrecht, la Galecopperdijk, fietspad volgen, ra Mercatorlaan, ra Groenewoudsedijk, via trap ra Prins Clausburg over, via trap weer naar beneden, richting Amsterdam Rijnkanaal, ra 'boulevard' parallel aan de Rooseveltlaan, Onder De Meernbrug pad volgen naar Kennedylaan, la Hommelbrug over, ra Richard Wagnerlaan, door Park Oog in Al naar de Everhard Meisterlaan. Aan de Kanaalweg Restaurant Buurten de Fabriek. Bestemming bereikt.

Seizoenafsluiting, dus enkele reis naar de kroeg.
Daar waar de Galecopperdijk bijna onder de A12 door gaat, beheren Ward en Wikke een stuk niemandsland. Zij laten er varkens grazen. Geen huis-, tuin- en keukenvarkens, maar Mangalitzavarkens. Helaas konden wij geen grazend vee tussen de distels en het bies ontdekken.

Tussen de Mercatorweg en het Papendorpsepad is park Groenewoud verrezen. Het domicilie van ATV de Hoge Weide, die ook groente kweekt voor de Voedselbank. Bij de ingang een sculptuur van Jan-Carel Koster.

De boulevard langs het AR-kanaal op Kanaleneiland is op een zomeravond een internationale ervaring. Gesluierde vrouwen lopen gezellig te keuvelen. Sportievelingen joggen je tegemoet, jonge ouders laten hun kind nog even uit op de speelplaats. Bij een van de oude Skandinavisch aandoende woningen op de oever is in een boom een boomhut van 3 verdiepingen gebouwd en helemaal aan het eind ligt een soort cruiseschip uit Malta. Ben benieuwd wat de rijke opvarenden meekrijgen van Kanaleneiland. De boot zal wel goed beveiligd zijn. 'Gewone' binnenvaartschippers leggen er niet meer aan.

De bewoners van de Wartburg, ook niet onbemiddeld,  hebben het zwembad vlakbij. Aan de Richard Wagnerlaan spotten wij op korte afstand drie verschillende soorten paddestoelen en heel grote huizen met trappetjes en stalen ramen naar ontwerp van de leermeester van Gerrit Rietveld: Piet Klaarhamer.

Door Park Oog in Al bereiken wij ons einddoel: Buurten de Fabriek, gevestigd in een bijzonder pand: de Cereolfabriek (1908). Filmpje met spectaculaire brand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten