maandag 30 juni 2014

Kromme Rijn kersenpad

17 juni, 10 km ****
Route:
Parkeren aan de Graaf van Lynden Sandenburgweg oftewel de N229. Bij Molenspoor de Kromme Rijn oversteken, la voetpad aan het water richting Cothen, ra Ossenwaard, la Kersenpaadje, la Rijnweide, ra Kerkweg, la Langbroekerweg, kersen kopen, ra Beukenlaan, ra Rhijnestein, ra Ambachtspad, Dorpsstraat, Rijnweide, Kersenpaadje, Ossenwaard, ra Molenspoor, brug over, ra Graaf van Lynden Sandenburgweg

De auto geparkeerd op een kleine ventweg langs de N229. Wij vermoedden achter dicht struikgewas een behoorlijke villa. Het was kasteel Hardenbroek.
Op 20 juni 2012 wandelden we dezelfde route met z'n drie├źn. De Kromme Rijn is op dat traject erg krom, maar het gebied is ook erg mooi. Rechts zie je weiland, boomgaard en akkers, links in de verte de beboste Utrechtse Heuvelrug, en voor je neus op een paaltje een witte kwikstaart.
In Cothen kun je natuurlijk niet om de kersen heen, dus hebben we van ellende maar een kilootje gekocht. En niet om in die zak te laten zitten. Pitten spugend liepen we langs de Petrus en Pauluskerk, aan de buitenkant een lelijk ding, maar van binnen: 
In 1969 gerestaureerd en naar mijn mening heel mooi geworden, maar in Cothen spreekt men van 'de Beeldenstorm van '69'. Een heleboel spullen uit de kerk zijn destijds geveild en leiden nu een 2e leven als plantenbak: http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/2356839/2006/05/30/Heideplantjes-in-het-doopvont-van-de-rk-kerk-in-Cothen.dhtml
Door de Ossenwaard en de Molenbuurt langs de Oude Kromme Rijn weer naar het startpunt aan de gewone Kromme Rijn waar de bloeiende lindebomen heerlijk staan te geuren.

Filmpje om je Duits op te halen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten