vrijdag 13 juni 2014

Bloklandroute

20 mei, 8 km ***

ANWB route, bewegwijzerd
Kasteelplein, Provinciale weg oversteken, door Stadspark, ra Bovenkerkweg, la Tiendweg, ra Molenvliet, ra Blokland, ra Benedenkerkweg, ra Stadspark, la brug over, Provinciale weg oversteken, Kasteelplein

Van: http://www.plaatsengids.nl/blokland-ut
"De Bloklandroute is een wandelroute van circa 8 kilometer door onder meer de buurtschap Blokland. Begin- en eindpunt zijn in Montfoort bij de bushalte Kasteelplein / Provincialeweg. De route is aangegeven met zeshoekige wit-groene bordjes ‘Groene Hart: Bloklandroute’ en geel-rood-gele stickers. Stevig schoeisel is aan te bevelen vanwege de onverharde en soms modderige Tiendweg (loopt vanuit Montfoort in oostelijke richting naar de Heeswijkse Kade / Molenvliet). Op deze weg zijn honden overigens niet toegestaan. Gelukkig zijn de meeste instanties tegenwoordig ‘wandelaarvriendelijker’ dan vroeger. De toegankelijkheid van de Tiendweg, een hekkenrijke graskade, is sterk verbeterd door de plaatsing van over- en omstapjes. De openbaarheid van deze ‘groene weg’ moest in 1975 nog door een Montfoortse wandelaar in een proefproces voor het kantongerecht worden bevochten."
Op bovengenoemde site ook foto's zoals ik ze niet kan maken.

Verwacht je te moeten soppen op zo'n polderkade: valt mee. Het pad was prima begaanbaar.
Over lijkenlaantjes gesproken: de Tiendweg in Heeswijk (Montfoort) is er één. Nog van recente datum ook.

Het was een lange zwoele avond op deze 20e mei, maar denk niet dat Bloklanders dan op hun ruim bemeten terrassen gaan zitten. We troffen bij slechts 3 huizen mensen in de tuin. Werkend, bij 2 van de 3. Dat bleken nog familieleden ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten