dinsdag 18 februari 2014

Hoograven

4 februari, 11 km

Bijna 3 jaar geleden maakte iemand op 2 maart een wandeling in hetzelfde gebied als wij vanavond en maakte er een filmpje van.

Start: Plettenburg Nieuwegein, Rond het fort, Rijnhuizenbrug, ra Herenstraat, Utrechtsestraatweg.
De afstand tussen onderstaande hoofdonderwijzerswoning (RK) en die van de openbare lagere school bedraagt precies 400 meter. Deze woning stamt uit 1912, die van Herenstraat 50 is van 1888. De bouwstijl van beide verschilt. Herenstraat 50 heeft het geschopt tot rijksmonument, Utrechtsestraatweg 1 is een gemeentelijk monument. Aan beide woningen kun je zien dat ze gebouwd zijn voor iemand met aanzien: mensen die een vooraanstaande positie in het dorp hadden. Er is veel veranderd in het onderwijs.

ra Jutfasebrug, Europalaan, ra Liesbosbrug over, la voetpad langs Vaartse Rijn, onder A12 door naar Verlengde Hoogravenseweg, bij sportvelden ra voetpad naar Pagelaan, ra Herautsingel.
De Herautsingel staat vol met dit soort woningen:

En de omliggende straten trouwens ook. Je waant je in een vakantiedorp, als je de oortjes dichthoudt,  de A12 is wel erg dichtbij. Verderop aan de Nijeveldsingel, hebben de bewoners 's zomers dit uitzicht:

 
Ra onder de Waterlinieweg door, via wandelpaden in het zuidwestelijkste gedeelte van Lunetten naar het Seychellenpad dat aan de andere kant van de Koppelbrug over de A12 verder gaat door de gemeente Houten. Links van ons zijn de woningen aan de oude Koppeldijk op een zijspoor gezet. In 1 van die woningen is een bed & breakfast gehuisvest. Zonder oordoppen doe je daar denk ik geen oog dicht. Via Heemsteedseweg, Overeindseweg en Laagravenseweg, Plettenburgerbaan en Rond het Fort weer naar het startpunt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten