woensdag 12 februari 2014

Onwijze wandeling

29 januari, 12 km
Wandelen als het vriest: kan best. Wandelen als het waait: kan ook best. Wandelen als het vriest en waait: niet zo aangenaam. Wandelen als het waait, vriest en donker is: ongezond. Wandelen over de Lekdijk als het waait, vriest en donker is: volslagen idioot.

Op de meest ongure avond van het jaar gaan wandelen over de Lekdijk: dan spoor je niet. Een normaal mens blijft binnen als de gevoelstemperatuur -10 is, wij zoeken de koudste plek van Midden Nederland om daar eens fijn aan onze conditie te werken. Meestal wissen wij na 1,5 kilometer al de eerste zweetdruppels van het hoofd, hedenavond niet, zelfs na 10 km nog geen spoor van zweet.

Auto geparkeerd op de carpoolplek bij de Viaanse brug. Vanaf de Zandveldseweg de Lekdijk op. Voorbij de Radiolaan heet de dijk de Noorder Lekdijk en voorbij Camping Klein Scheveningen
Lekdijk Oost. Er staan een stuk of zeven huisjes als hierboven te koop op het recreatieterrein.
Zes kilometer Lekdijk tot Uitweg. De laatste minuut van dit filmpje komt in tegenovergestelde richting overeen met onze laatste Lekdijkkilometers voor Uitweg. Sluisweg, Batuwseweg.
De batuwseweg is niet veel breder dan een fietspad. Links en rechts van de weg sloten en bomen. Toch zitten er bedrijven aan de weg die aardig wat verkeer op de been brengen, zoals
Arie Schep catering (in het Lopiks: Aai Spaai) en
 
Rens de Bruijn, mobiele recycling, wat dat ook mag wezen.
Aan de Lopikerweg Oost in Lopikerkapel passeren we hoge hekken waarachter de Immanuelschool. Kennelijk zware criminelen op deze school. Veel ongezelliger ga je ze niet vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten