zaterdag 9 maart 2013

Nieuwegein centrum - Vreeswijk

27 februari, 9 km
Plettenburg, Marconibaan, Bergerveste, Biltseveste, Baarnseveste, Uddelerschans, Heerlerschans, Drunenseschans, Orvelterdek, Graaf Anselmdek, Graaf Wolframhof, Wiersdijk, Helmkruid, Wilgenroos, Geindijk, Parallelweg, Violier, Waterbies, Lekboulevard, Handelskade, Emmabrug, Koninginnensluis, Jaagpad, Zandoever, IJzerwerf, Wierselaan, Structuurbaan, Bongenaer, Marconibaan, Plettenburg

Bewoners van het Graaf Anselmdek en het Orvelterdek hebben de voordeur op de eerste verdieping. Kom er maar eens achter wie dit heeft bedacht en waarom. Het heeft wel iets knussigs om over die dekken te lopen alsof het een straat is. Die donkere parkeerplekken onder de 'straat' zijn juist weer ideale schuilplaatsen voor niet helemaal legale praktijken. Maar....je hoeft 's winters nooit je auto uit de sneeuw te graven.

De bewoners van deze dienstwoningen van Rijkswaterstaat uit 1911 wonen ook 'boven' om te kunnen zien wat zich op de dijk en rond de Emmabrug afspeelt. Ik ben jaloers op die voordeurkozijnen.Aan de Basaltoever in Nieuw Vreeswijk ook een verhoogd straatniveau en hele knusse woningen uit 2005.
We liepen er net niet langs.Geen opmerkingen:

Een reactie posten