woensdag 6 maart 2013

Nieuwegein Jutfaas

20 februari, 11 km
Plettenburg, Rond het fort, Zuidersluis, Prof. Aalberselaan, Symfonielaan, Sweelincklaan, Kokkebogaard, Mendes da Costalaan, Schouwstede, Weverstede, Tuimelaar, Randijk, Hollandse IJssel, Geinbrug, Park Oudegein, Plettenburgerbaan, Marconibaan, Plettenburg

Tussen de wijken Huis de Geer en Blokhoeve ligt een park zonder naam.

De tram slingert er doorheen en je loopt langs schuttingen die de achtertuinen van de dure woningen aan de Utrechtsestraatweg aan het zicht onttrekken. Eén van die woningen was aan het begin van de 20e eeuw een tuinderswoning omringd door kassen  die hoorden bij Tomatenkwekerij Huis de Geer (foto's achter de link). Daar werd de Jennie Vermeer gekweekt. Een nieuw tomatenras dat Jutfaas op de kaart zou zetten.

Vanuit parkzondernaam lopen we naar een park met een onverklaarbare naam Park Kokkenbogaard.
Door het stadscentrum over een voetgangersbrug die we nog nooit eerder bewandelden: de Weverbrug over de Zuidstedeweg. Suicidale fietsers kunnen in dit stuk van Nieuwegein hun hart ophalen. Achter het ziekenhuis langs naar de Hollandse IJssel door Park Oudegein. Kasteel Oudegein was net als Huis de Geer bezit van een telg uit de familie de Geer.
Alleen vanuit de lucht kun je een beetje hoogte krijgen van wat zich daar afspeelt, het terrrein is vanaf de grond ontoegankelijk.Geen opmerkingen:

Een reactie posten