dinsdag 19 maart 2013

Utrecht oost - zuidwest

Afgezet aan de Weg naar Rhijnauwen, bijna Bunnik. De Kromme Rijn over langs A27, over Jaagpad naar Lunetten 1. Graffititunnel onder Waterlinieweg, tussen Gansstraat en Rubenslaan naar Ledig Erf. Via Westerkade naar Vondellaan, Balijelaan, Koningin Wilhelminalaan, Churchilllaan,  Prins Clausbrug, Bevrijdingslaan, Mercatorlaan, Papendorpseweg, Galecopperdijk, Galecopperwetering, Rundubos, Reinesteijnseweg.

6 maart, 9 km
Aan het Jaagpad aan de Kromme Rijn op de grens met de gemeente Bunnik liggen velden voor de meest uiteenlopende sporten van o.a. omnisportvereniging Hercules.Het is maar goed dat daar tot laat op de avond wordt gesport, anders zou het pad door de duisternis onbegaanbaar zijn. Aan de overliggende oever ligt de Galgenwaard.
We gaan onder de Waterlinieweg door een opvallend stil viaduct de stad in. Nog steeds langs de Kromme Rijn langs de achterkant van het Huis van Bewaring aan de Gansstraat. Het ziet er op een woensdagavond in maart nog precies zo uit, al is het nu een observatiekliniek van het Pieter Baan Centrum.
Bij het Ledig Erf wijken we van de Kromme Rijn, lopen via de Westerkade langs de Vaartse Rijn de oude stad uit. Wat de Handelskade is geweest voor Vreeswijk, zijn de Westerkade en de Oosterkade geweest voor Utrecht.
Als je de Prins Clausbrug over bent, beland je op Papendorp dat vol staat met megalomane bedrijfspanden. Spoedig vergane glorie, ben ik bang, maar nu nog fotogeniek. (Zie ook links in de routebeschrijving).
De Cope was in het ontwerp hoger.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten