zondag 6 oktober 2013

De Klop - Maarsseveense plassen - Oud Zuilen

2 oktober, 11 km
Route:
Vechtdijk, la Klopdijk, Karl Marxdreef oversteken, ra naar wandelpad, la wandelpad naar Gageldijk, wandelpad langs Gagelbos, la park uit en Westbroekse Binnenweg op, ra Nedereindse vaart, bij parkeerterrein Spa Sereen ra wandelpad op, bij einde wandelpad ra naar de Maarsseveense Poort, Herenweg oversteken, Tuinbouwweg op, la onder Zuilense ring door de Nedereindse vaart op, bij de Vecht la Oostwaard op, over Dorpsstraat van Oud Zuilen naar Vechtdijk.

Op de dam van 'De mooiste kavel van Utrecht' parkeren wij de auto, de parkeerplaats van Fort aan de Klop was namelijk afgeladen. We lopen Overvecht in over de Klopdijk. De wijk heeft haar reputatie duidelijk niet aan dit gedeelte te danken. De Klopdijk is een vredig pad langs de Klopvaart: een wetering uit de Middeleeuwen die verbreed werd in de 19e eeuw tot inundatiekanaal. Bij het kruispunt van Klopvaart en Vecht was ooit een herberg die de naam De Clophaemer droeg. Nu is zo'n beetje elke instelling in de buurt genoemd naar die oude toko.

 
De Karl Marxdreef is de zuidgrens van het Gagelbos. Een betere grens kun je niet bedenken. Als je  wil verhinderen dat voetgangers, fietsers en rolstoelgebruikers je terrein opkomen: leg er een vierbaansweg omheen. Het Gagelbos is vanuit de andere windrichtingen beter bereikbaar, maar de beoogde gebruikers van het bos wonen wel bijna allemaal in Overvecht en moeten dus de overkant van die Karl Marxdreef zien te halen.
Via de Westbroekse Binnenweg komen we bij  Spa Sereen, een behoorlijk complex, behoorlijk goed bezocht ook, op een te mooie locatie. De man in het filmpje heeft zeker een punt. We lopen over het onverlichte pad, omgeven door water, naar het parkeerterrein en de toegang tot de Maarsseveense plassen. Vanaf daar gaan we de Tuinbouwweg op. Richting Oud Zuilen langs de Nedereindse Vaart ligt links van het pad de Westbroekse molen en rechts de Buitenwegse molen, of andersom.


Oud Zuilen is zo'n schattig dorp dat bewoning door gewone mensen bijna niet meer mogelijk is. Bijna elk pand heeft ook een toeristische of een horecabestemming.

Het weer: droog en windstil
 
 

 
 

 

 
 

 
 
 
 
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten