zondag 15 september 2013

Klompenpad Driebergen

11 september Aderwinkelroute, 10 km
Routefolder van dit Klompenpad van Lanschaperfgoed Utrecht hier te downloaden.

Alle 3 zijn we compleet onbekend met dit stuk Utrecht dat eigenlijk niet eens ver van huis ligt.
We moeten in de 1e minuut al de neiging onderdrukken om op het terras van het Wapen van Rijsenburg te gaan zitten om van het uitzicht op het Kerkplein te genieten.
Nee, we gaan op pad. Met nieuwe schoenen en nieuw wandeljack, de Hoofdweg af, de Engweg op naar Broekbergen: een landgoed dat in gebruik is geweest als klooster Arca Pacis door zusters Benedictinessen. Op de site een fotogalerij van de tuin en de gebouwen. Wandelend langs de monumentale muur van het complex, krijg je niet de indruk dat vreemdelingen erg welkom waren bij de zusters.
 
Langs het Kloosterlaantje groeien struiken met bessen die er echt smakelijk uitzien. Maar helaas, de bessen van de Viburnum Opulus (Gelderse roos) zijn niet geschikt voor consumptie.
 
Via het Kloosterlaantje komen we bij de Langbroekerdijk. We gaan Beverweerd niet op, omdat dit onze eerste wandeling sinds de vakantie is. We kiezen wandelpad de Broekweg. Daar wordt pijnlijk duidelijk waarom het Aderwinkelpad een Klompenpad is. Laarzen waren misschien nog wel handiger geweest  om door de drab te lopen. Maar als we de Dwarsweg bereiken, hebben we onze sokken toch nog droog weten te houden. Wat in de Lopikerwaard een kade is, heet hier een zuwe. De weilanden zijn hier kleiner en meer begrensd, minder vet. Via de Gooijerdijk en de Sterkenburglaan komen we bij de Driebergseweg, waar de landgoederen zich aaneenrijgen.Wij bevinden ons in de Stichtse Lustwarande en passeren onder andere Landgoed de Horst (onderwijsinstituut), de IVA en op Driebergseweg 65 basisschool De Ontdekkinsgreis (filmpje). Wie iets te vieren heeft, kan terecht op Sparrendaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten