vrijdag 20 april 2012

zaterdag 14 april, Benschopse bloesemroute, 20 kmBloesemroute gelopen van de Benschopse wandelclub. Zo rond 9.00 uur waren we bij het startpunt aan de Panoven in IJsselstein en we waren bepaald niet de enigen. We hoopten een routebeschrijving te krijgen die ons op paden zou brengen die we niet kenden. Niet dus, een groot deel van de route hadden we in de voorgaande weken al bewandeld. Met uitzondering van het pad langs Het Klaphek en de Kromme IJssel. Daar zagen we eigenlijk ook pas de eerste bloeiende boomgaard. Het weer was helemaal prima en de broodjes van Jan Vendrig waren dat ook.

Route: via de Hogebiezendijk de Lekdijk op. Zendergebouwen in Dudokstijl (van Pieter Elling).In Nieuwegein bij Klaphek van dijk af. Langs Kromme IJssel bij Waterbiestunnel Lekdijk weer op. Bij Handelskade naar beneden, koffie- en plaspauze bij Het Ankertje. Naar de Beatrixsluizen, over verhoogd Sluispad, met zicht op polder Vuilcop, naar de Overeindsebrug, via Structuurbaan en Rond het fort naar Jan Vendrig, via Herenstraat en het Hooglandse jaagpad langs de Hollandse IJssel terug naar de Panoven.
Daar kwamen we tot de conclusie dat we 20 km zonder grote problemen kunnen lopen en dat we niet veel consumpties voor onderweg hoeven mee te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten