zondag 20 september 2015

Geestdorp Woerden Kamerik

1 september 8 km

Route: auto parkeren bij begraafplaats Rijnhof, Geestdorp Woerden, la richting Harmelen, brug over de Oude Rijn over, pad richting Harmelen volgen, onder N198 door Nes wordt Breeveld la voetgangersbrug de Oude Rijn over, ra, voorbij rotonde de weg oversteken , ra richting Geestdorp, la Geestdorp op. Geestdorp wordt Houtdijkerpad. Aan het einde la de Ingenieur Enschedéweg oversteken, la fietspad langs de Spruitweg richting Kamerik. Eikenlaan volgen, la Meidoornlaan, la Lindenlaan, ra Berkenlaan, Meent, la van Teylingenweg, ra brug over, la Mijzijde richting Woerden, de N405 oversteken, Geestdorp, la begraafplaats Rijnhof.

Voor velen een eindpunt, voor ons een beginpunt: begraafplaats Rijnhof. Riante parkeerplaats. Hier kunnen heel wat volgauto's royaal parkeren. Geschikte locatie voor een crematorium ook, lijkt me, maar daar zitten de buren niet op te wachten, getuige de protestborden in de tuin. Er is wel een muur om je urn in op te bergen.

Op de Limesbrug in de N198 staan schoenen . Dat waren eerst alleen Romeinse sloffen, maar de collectie werd aangevuld met werkstappers en klompen.


Wegens slechte voorbereiding van de reisleider liepen wij een gedeelte N198. Niet aan te raden, want:

We weten toch het Houtdijkerpad te bereiken met op nummer 8 boerderij Veldzicht (1874)
De naam Veldzicht is vooral op de achterkant van toepassing. Wij denken aan de andere kant van de uitgestrekte weides de lichtmasten van de Amsterdam Arena te zien.
Door de Ingenieur Enschedéweg over te steken komen we via saai fietspad in Kamerik. We wandelen langs echte jaren 70 bungalows en stuiten dan op het voormalig gemeentehuis, dat verrekt veel weg heeft van het Lopiks gemeentehuis. Het laatste wordt echter intensief gebruikt, het pand in Kamerik is vooral een monument dat herinnert aan de tijd dat Kamerik zelfstandig was (tot 1989). Je kan er nog trouwen als je er op ma t/m do € 580,00 voor over hebt.
 
We wisten eerlijk gezegd niet dat het oude dorp langs de Kamerikse Wetering zo schilderachtig was.
Op weg naar Woerden komen we nog langs het Gemaal Kamerik Teylingens. Een voormalig stoomgemaal met een schoorsteen waar een crematorium jaloers op zou zijn.

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten