dinsdag 25 augustus 2015

Overlangbroek

23 juni, 9,5 km
 Route, maar dan andersom.
Startpunt: De Hyacinthuskerk in Overlangbroek. Overlangbroek is een gehucht van niks. Toch staat er een kerk met een heel mooi middeleeuws torentje en een buurthuis dat tot 1984 een school was.
In 2011 werd het feestelijk geopend. Let op de enthousiaste dansmariekes in dit filmpje.
Even voorbij de kerk aan de Langbroekerdijk moeten we de Zuwe op. Een pad dat zich niet zo gemakkelijk laat vinden. Het lijkt een oprit van een woning. De bewoner die het hek stond te repareren gaf ons toestemming over het pad te wandelen en waarschuwde ons voor  drassigheid.
Dat was niet overdreven. Rechts van de Zuwe (Zuwe komt van het middeleeuwse woord ‘zijdwinde’ (ook wel ‘zudwin’) en betekent zoveel als de zijkade annex waterloop van een ontginning.) werden jachthonden getraind. Ik dacht dat we ver van huis in woestenij terecht waren gekomen, maar in het hondenlandje liep warempel mijn buurman. We bereiken de Gooijerdijk en gaan vanaf daar het park van Kasteel Broekhuizen in, richting Darthuizen. We stiefelen te snel door het park heen om al het fraais dat daar moet zijn te kunnen bekijken. Van het kasteel zien we slechts een glimp.
Via de Darthuizerweg lopen we naar de Zandweg, waarlangs geen kastelen of landgoederen, maar toch nog wel optrekjes die schuilgaan achter dit soort hekwerk.

We steken de Gooijerdijk over naar de Bovenwijkerweg. De Bovenwijkerweg maakt deel uit van buurtschap De Steenen Brug. Een hechte gemeenschap als ik de website mag geloven. Twee dagen na onze wandeling zal er een dodelijke steekpartij plaatsvinden, waardoor de Bovenwijkerweg nu is opgenomen in ons wandelweb van 'lijkenlaantjes'.

 Langs 2 km Langbroekerdijk naar de auto in Overlangbroek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten