dinsdag 4 augustus 2015

Jaarsveldroute

16 juni Knooppuntwandeling om Jaarsveld, 9 km
http://www.recreatiemiddennederland.nl/pagina/210/planner.html#route_hash=78dc88c38a5e44adf0f5bfb759a605

Op 14 juni, twee jaar geleden liepen we ook een ronde om Jaarsveld. Het water stond toen onwijs hoog. Daarvan is nu geen sprake. Op details wijkt de 2015 route af van de 2013 versie. Toen bestonden er nog geen wandelknooppunten.

Het gemeentehuis van Lopik is het startpunt.
Gebouwd in 1954/55 in de bouwstijl Shake-hands. Had ik nog nooit van gehoord, het schijnt de bouwstijl van de wederopbouw in de jaren '50 te zijn

Bij de Vrijheidslaan steken we de Reinaldaweg over en door een soort park lopen we naar de Lekdijk West. We volgen de bordjes naar een pad aan de Lek. Aan de overzijde ligt Tienhoven.  een bruidspaar poseren op een idyllisch plekje aan de Lek. Te ver om te fotograferen met een smartphone. Maar, lang leve Google afbeeldingen.
Jaarsveld werd tot 1849 bestuurd vanuit Ameide aan de overkant.
Als de route ons vanuit de uiterwaarden de dijk op stuurt, zien we tot onze grote vreugde een vlag wapperen. Zou het een kersenboomgaard zijn? Jawel. De boomgaard van Pieternel Kers (RTL filmpje) is vandaag voor het eerst open. Haar ouders legden zojuist de laatste hand aan de inrichting van de kraam.
Zo vroeg in het seizoen waren alleen de kleine soorten Early red en Pollux beschikbaar. We kopen elk een kilo en lopen de rest van de route te spugen.
Bij het monument voor de Canadese vliegeniers gaan we door middel van een trappetje de dijk weer af en een soort bos in. Het woord griebus is eigenlijk beter op zijn plaats.
Via de Veldensteinlaan en de Oudeslootseweg tussen allerlei akkers door bereiken we de (volle) parkeerplaats bij het gemeentehuis.
 

 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten