donderdag 30 juli 2015

Linielanding

2 Juni Linielanding 9 km ****
Voor routekaartje, routebeschrijving en tekst en uitleg download:

 
De wandeling start bij Hajé, landwinkel en restaurant. Je moet door het restaurant om op het pad langs de Schalkwijkse Wetering te komen. Rekening houden met sluitingstijd dus, zeker als je de route andersom loopt. In het donker is dit pad trouwens tamelijk onbegaanbaar.

We dachten dat Tull en 't Waal geen geheimen meer voor ons had, maar dit onverharde pad nabij de Schalkwijkse Wetering hadden we zeker weten niet eerder bewandeld. Bij slecht weer: laarzen aan! En bij mooi weer lange broek, want nabij het Elpad is het pad slecht onderhouden. Distels, teken en brandnetels van anderhalve meter loeren op je blote kuiten.
Pad langs Schalkwijker Wetering.
Het Elpad is voor ons geen onbekend terrein. Toch hadden we dit nooit eerder gezien:
Via een vlonderpad loop je over verdronken bos. Kennelijk zijn we hier na 24 augustus vorig jaar niet meer geweest. Bewandelen in het muggenseizoen niet aanbevolen, maar daarbuiten een sprookje.
Over de Waalseweg langs de van oorsprong middeleeuwse kerk met klok van H. Meurs uit 1616(!) terug naar de Hajé.
Bij Hajé is alles nieuw. Dat heeft ook z'n charmes. Behalve restaurant met geweldig terras en winkel met streekproducten (Tull en 't Waalse nederwiet niet inbegrepen) is daar een monument ter ere van de Hollandse Waterlinie verrezen. (Filmpje)

 
 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten