donderdag 26 december 2013

Vreeswijk bij kaarslicht

18 december 10 kilometer
Plettenburg, Marconibaan, ra De Bongenaer, ra Structuurbaan, ra Ambachtsweg, Wiersebrug, la Jutphasestraatweg, Handelskade, la Wilhelminabrug, Koninginnenlaan, ra Dorpsstraat, la Lekstraat, la Oude Sluis, la Helling, Bernhardstraat, Museumwerf, Prins Hendriklaan, ra IJzeroever, Zandwerf, la Wierselaan, Nijverheidsweg, Hollandhaven, Structuurbaan, la  De Bongenaer, la Marconibaan, Plettenburg.

Kaarsjesavond in Vreeswijk, officieel afgetrapt met de 50e volkskerstzang in de Barbarakerk. Deze woensdagavond aangegrepen om naar het festijn te wandelen dat heel Vreeswijk in december  bezighoudt. 27 Jaar geleden opgericht naar een idee van toenmalig Vreeswijkse kapper Quirien. De gebeurtenis is flink groter geworden. De commercie is lang op afstand gehouden, maar inmiddels is er toch een kerstmarkt op de Handelskade. Ook is er geen sprake meer van uitsluitend kaarslicht. Vanaf de Emmabrug was er een lasershow, er brandde overal kerstboomverlichting en op de Museumwerf werden de contouren van de zeilen en een kraan met kunstlicht aangegeven. Toch waren er nog heel veel waxinelichtjes in de tuinen en in de huizen en stonden er aardig wat koren te verkleumen in de wind.
Hoogtepunten:
In een leegstaand pand was de modelspoorbouwvereniging dagenlang zoet geweest met het opbouwen van een meterslange spoorbaan. Tientallen volwassen mannen stonden zich er aan te vergapen.
Eindelijk de steigers weg voor Café de Hoop, met op de 2e verdieping van die gekke halve kozijnen.
Tegenover Luigi's ijssalon stonden ijssculpturen te smelten.
De Museumwerf was open en had de daar liggende schuiten flink opgetuigd. Compleet met diavoorstelling op een van de zeilen.

Eenmaal thuis was de lucht van vuurkorven en fakkels wel weer uit de kleren gewaaid en ik heb me voorgenomen nooit meer een jampot in de glasbak te flikkeren.
 
Het weer: koud en flink veel wind, maar droog
Begaanbaarheid: schaars verlichte stoepen, volle maan. Schuifelen langs de Handelkade en de Oude Sluis vanwege de drukte.
Consumptie: yoghurtkoekGeen opmerkingen:

Een reactie posten