dinsdag 12 november 2013

Houten

30 oktober Houten, 12 km

Route:
Plettenburg, ra Rond het Fort, la Plettenburgerbaan, Nieuwegeinsebrug, Laagravenseweg, la Overeindseweg, Heemsteedsekanaaldijk, Heemsteedseweg langs de Staart, onder Rondweg door Daalderslag, la Grootslag, Dukaatslag, Wulfsedijk, voetpad naar Keercamp, Bovencamp, Ruitercamp, Meercamp,, Hoekcamp, Schegcamp, Valkeniersborch, onder Rondweg door Meidoornkade, Essenkade, Utrechtseweg, Laagravenseweg, Nieuwegeinsebrug, Plettenburgerbaan, Rond het Fort, Plettenburg

Verlicht en geasfalteerd moeten de paden zijn die we op donkere novemberavonden bewandelen. En bekend terrein is ook wel handig. Bekend is het eerste stuk en het laatste stuk evenzeer, maar in de Houtense nieuwbouwwijken met veel seniorenwoningen waren we nooit eerder. Gelukkig hadden wij  de Rondweg als richtlijn.

In het Amsterdam Rijnkanaal lag nabij de Nieuwegeinsebrug de Excelsior. Een gigantisch binnenvaartschip. In de scheepsdatabank gezocht, het zou deze kunnen zijn.
 
 
Een heel eind verderop langs het Kanaal gaat de Heemsteedseweg over in de Veerwagenweg. Die naam herinnert aan het pontje dat over het kanaal voer tussen Houten en Schalkwijk. Broer en zus vertelden dat ze met pa wel eens met de pont het kanaal over waren geweest. Ik herinner me daar niks van, maar van 1949 tot 1971 was er inderdaad een pontje.
 
Het lijkt wel of ome Eef tegen de reling hangt.
 
De pont heeft plaats gemaakt voor zwaar bevochten windturbines. Bewoners in de nabijheid klagen over geluid (nabij de A27 valt het ons amper op) en over slagschaduw. Het zijn geen sieraden, inderdaad. 105 Meter hoog, lengte van de wieken: 45 meter, maar de omgeving is ook al heel lelijk, al lijkt het op deze foto mee te vallen.
 
We zien van Houten verder 2 Vinexwijken en 1 industrieterrein met nieuwe Kringloopwinkel.
 
In het kort:
Weer: droog, stilte na de storm, bewolkt
Autoluw: veel auto's gezien en gehoord vanaf de wandel- en fietspaden, maar niet veel auto's kruisten ons pad.
Consumptie: Lidl sultana's appel kaneel
Begaanbaarheid: prima
Geluidswaarneming: enkel windmolenruisje, veel ruis van de Rondweg en de A27.

 
 
 

 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten