maandag 11 februari 2013

Utrecht Houten Nieuwegein

7 februari, 11 km
Plettenburg, Rond het Fort, Rijnhuizenbrug, Herenstraat, Utrechtsestraatweg, Jutphasebrug, Winthontlaan, Socrateslaan, 't Goylaan, gravelpad langs de Olympus (Lunetten), Seychellenpad, Koppelbrug, langs Plas Laagraven, Ravensewetering, langs volstuinencomplex naar de Houtenseweg, Ravenseveldweg, Nieuwegeinsebrug, Noorderveldweg, Plettenburgselaan, Rond het Fort, Plettenburg.

Ene Sasja Bork schilderde de toegang van het voormalig gemeentehuis van Jutphaas. De leeuwen op de paaltjes hebben het zwaar te verduren gehad. Er moeten in de 70 jaar die het gebouw als gemeentehuis heeft gefunctioneerd heel wat bruidsparen voorbijgekomen zijn.
Verder richting Utrecht staat langs de straatweg huize Johanna van architect Willem Maas. Deze Utrechtse architect tekende ook de KRO studio's in Hilversum, de Da Costaschool in Dichterswijk, Utrecht en de Sint Maartenskliniek in Nijmegen (1936).
 
Nog verder noordwaarts kijken we vanaf de Winthontlaan over het Merwedekanaal naar het gigantisch lugubere pand van de Draadstaalfabriek Neerlandia op het voormalige terrein van recyclingbedrijf Prozee. Grootse (onbetaalbare) plannen voor het terrein en het industrieel erfgoed.
 
 
 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten