zaterdag 15 december 2012

28 november Museumroute, 11 km

Route: Reinesteijnseweg, RA Galecopperwetering, LA Galecopperdijk. Papendorpseweg, RA Papendorpseweg, LA Papendorpsepad, RA Prins Clausbrug, Churchilllaan,  5 Meiplein, RA Park Transwijk, RA Vasco da Gamalaan, LA Columbuslaan, RA van Rensselaerlaan, Rooseveltlaan, Gelderlantlaan, LA Griffioenlaan, RA Europalaan, Jutphasebrug, Taludweg, Galecopperlaan, Menno ter Braakhove, Anne de Vrieshove, Stijn Streuvelshove, LA Reinesteijnseweg

Tijdens deze route over Galecop, Papendorp, Blokhoeve en Kanaleneiland hebben we alles bij elkaar zeker 5 volle minuten voor rode mannetjes in verkeerslichten staan wachten. In Utrecht zuid en Nieuwegein noord geen Sofietjes. Tot de Prins Clausbrug viel het mee. Misschien niet zo imposant als die andere brug van Ben van Berkel (Erasmusbrug, Rotterdam), maar even fotogeniek.
Bijnaam Prins Clausbrug: de Raket 
De eerste verkeerslichten die onze doorgang verhinderen staan op de kruising Churchilllaan - Marco Pololaan. Een paar honderd meter verder begint het serieuze wachten: 5 Meiplein. We steken de Beneluxlaan over en lopen door donker park Transwijk. Bij de Koerierslaan steken we opnieuw de Beneluxlaan (inclusief trambaan) over naar de Vasco da Gamalaan, langs voormalige, opnieuw bebouwde Niels Stensen terreintjes aan de Fernandezlaan en Columbuslaan. Via de Gelderlantlaan komen we bij het tochtigste en goedkoopste museum van Nederland: de Galecopperbrug. Ook erg fotogeniek. Als het er niet zo koud en luguber was zou je je hier wel een paar uur kunnen amuseren met het bekijken van alle graffiti.
Uiteraard ontbreekt ook de Utrechtse Kbtr niet. Eerder op onze tocht kwamen we hem tegen op een elektriciteitshuisje nabij de viaducten aan de Galecopperdijk en we zullen hem ook nog zien op de Jutfasebrug. 
Bijnaam de Edge: de Radiator
Om de Europalaan (incl. trambaan) over te steken wachten wij weer enige minuten. Bij de volgende stoplichten is het rustig: kruising Remiseweg - Taludweg. Maar het daarop volgende kruispunt nabij de Edge is weer onbehaaglijk. Het zijn de laatste verkeerslichten voor vanavond.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten