zondag 14 oktober 2012

10 oktober IJsselstein by night, 12 km

Het fototoestel kan thuisblijven, want het is niet van een kwaliteit waarmee je in de schemering nog toonbare foto's kan maken. Als we zo rond 19.00 uur vertrekken is het al niet meer helemaal licht. Licht genoeg om vanaf Plettenburg over de Plettenburge brug naar de Zuidstedeweg te lopen en door Park Oudegein naar de Geinbrug over de Hollandse IJssel te wandelen. De stenen op de heuvel die we links laten liggen, zijn niet zo maar een paar zwerfkeien.
Aan de oostelijke oever van de Hollandse IJssel ligt een nieuw helder verlicht wandelpad, een soort vervolg van het Hooglandse Jaagpad waarover we verder lopen tot aan de Parallelweg. We blijven langs de IJssel en langs tamelijk nieuwe woonwijken waarin de straten naar poolgebieden en pedagogen zijn genoemd komen we op de IJsselkade. Woonhuizen en (oude) bedrijfspanden wisselen elkaar af. We steken de IJssel over bij de groen verlichte IJsselbrug. Dat zie je overdag dan weer niet.
Via Hazenveld, Ringoven en de Oude Utrechtseweg komen we in Nieuwegein.
Steeds minder bouwhekken, kranen en keten langs de IJssel en steeds meer zicht op de markante bouwwerken langs de Stadsboulevard. Via de Herenstraat en de Rijnhuizenbrug terug naar Plettenburg. Het wandelweer was geweldig, maar goddank was van omleiding geen sprake meer, want 12 km was heus wel genoeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten