donderdag 19 juli 2012

18 juli Lunettenroute 9,5 km

Het is in onze wandelgeschiedenis een aantal keren voorgekomen dat we ons ergens af lieten zetten om vervolgens naar huis te lopen. Omdat we na vandaag in verband met vakanties de wekelijkse wandelroutine even onderbreken, lieten we ons eens ophalen i.p.v. wegbrengen. We liepen naar de kroeg en namen bij wijze van seizoensafsluiting een borrel op het terras van Buurten. Daar vermaakten wij ons prima met de door broer vervaardigde luxe boomhut.
Zo'n anderhalf uur eerder vingen wij de wandeling aan op Plettenburg, liepen langs de Noorderplas bij Laagraven over de A27 naar de wijk Lunetten. Langs de snelweg ligt aan de Utrechtse kant best een mooi volgroeid park zolang je je oortjes inhoudt.
Langs het pad tussen Hoograven en Lunetten en langs de Waterlinieweg staan wel 4 verdedigingswerken die deel uitmaken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie Eerlijk gezegd, vind ik de grachten om de forten het mooist.
Bij Galgenwaard gingen we de stad in. De Adriaan van Ostadelaan op naar het Wilhelminapark langs de voormalige Wilhelminaschool. Die Loeb moet echt een kindervriend geweest zijn. Check die kleine raampjes in het torentje.
Over de Julianalaan naar de Burgemeester Reigerstraat met op nr 61 Buurten! Het weer: droog tot het einde van de wandeling. Daarna vieze miezer. Gelukkig had Tiny de paraplu mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten