vrijdag 13 juli 2012

11-07 Potterskaderoute 9 km

Geen verdedigingswerken of kastelen en maar een paar bescheiden monumenten op deze route. Wel veel spoorlijn en snelweg en waterweg. We vangen onze wandeling aan bij de Haanwijkersluis in de Leidsche Rijn, die verderop Oude Rijn wordt genoemd.
We volgen het Jaagpad richting de Putkop, steken de Rijn over naar Haanwijk. Via Haanwijk naar Breeveld en Veldwijk, Woerden.
We lopen langs de zwaluwwand (vanaf het pad op de foto slechts een kleine rand te zien) t.b.v. oeverzwaluwen naar de Potterskade. Tussen 2 volkomen platte en waterrijke terreinen ligt een smalle kade waarop je je in het oerwoud waant. Een waar tekenparadijs.
We volgen het pad over Groeneveld en kregen bij het zien van dit huis even het idee dat de voormalige woning van Tante Marie was opgepakt en hier gedumpt.
Via de Hollandsekade, langs Stichting De Kievit. De Stichting beheert daggeldershuisjes waarin mensen woonden met een opmerkelijke achternaam. Aan het einde van de Route is daar weer de Haanwijkersluis. In de nabijheid van houten huizen die op palen in de Rijn staan. Droomwoning van Ton. Hoeft ie nooit meer gras te maaien. De plu die Tiny meenam niet nodig gehad als regenscherm, wel bruikbaar om overhangende braamstruiken omhoog te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten