vrijdag 1 juni 2012

30 mei, sluizenroute, 9,5 kilometer

Het voornemen was een uurtje te wandelen. Het werden er ruim anderhalf, maar het ging goed met elastieken kous. De eerste sluis op onze route: De Zuidersluis. Via de sluis kun je als wandelaar of fietser het Merwedekanaal gedeeltelijk over, Google maps en Earth willen daar echter niet aan. Bij de Zuidersluis twee ronde ........... dingen, abri's?
Over een karrespoor door niemandsland tussen Merwedekanaal en Amsterdam Rijnkanaal naar de tweede 'sluis': de Plofsluis. Langs het Lekkanaal, via Groenendael naar de Beatrixsluizen, maar daar waar de Schalkwijkse wetering het Lekkanaal kruist troffen we ook nog een sluisje:
Wel een heel minimaal sluisje vergeleken met al dat scheepvaartgeweld in het Lekkanaal. Als je zo langs die gigantische schuiten loopt, snap je helemaal waarom de Beatrixsluizen uitbreiding behoeven.
Over het INDUSTRIETERREIN (echt waar, die foto hieronder!)
via De Bongenaer (langs de Schalkwijkse wetering) naar huis. Natuurschoon: In niemandsland tussen Amsterdam Rijnkanaal en Merwedekanaal een jagende roofvogel. Langs het pad op het industrieterrein de bosandoorn. En we hoorden overal op onze route de koekoek.
Het weer: zonnig en warm, ca. 24 graden bij vertrek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten